Skördefest!

October 12, 2013 Sten > Kona

Det är dags nu! Väldigt snart i alla fall. Om ett tiotal timmar börjar festen på allvar. Skördefesten!

Jag har redan tjuvstartat och pressat rödbetor för glatta livet, druckit, ätit och laddat upp för fullt. Samt framförallt förberett mina flaskor med trolldryck till morgondagen och så några deciliter juice till imorgon frukost.

  

Det ser lite ut som en slaktarbänk i köket, men jag lovar att det bara är rödbetor jag skurit 🙂
Men som det mesta annat här i landet så har de rejält stora rödbetor!

Om vi bortser från det där med rödbetor, Vitargo och trolldryck, så handlar det här om en helt annan slags skörd och fest med för den delen. Det är dags att skörda frukterna av de senaste årens målmedvetna och gradvis upptrappade träning. Självklart blir det fest då också! Oavsett hur det går på tävlingen kommer det att bli fest! Jag vet för jag var här på skördefest redan förra året. Skörden blev mager som under en krigsvinter, men festen var härlig och lever kvar i minnet än. Imorgon ska vi dessutom slå till med en extra fest några timmar efter målgång, då vi ska fira Marcus födelsedag på Lava Java. Det har utlovats såväl pizza som champagne. Låter som en oslagbar kombination efter en Ironman. Tror jag ska ta med en öl eller två. Det bästa är nog ändå att jag bor bara 10 meter ifrån Lava Java, så jag klarar mig nog hem om jag skulle råka bli trött i förtid 🙂

Men planen är såklart att vi ska gå tillbaka till mållinjen och heja in de sista kämparna innan de stänger målet vid midnatt. Vi är ett bra gäng med svenskar här i år och vi har fått till en riktigt skön gemenskap. Det gör allt runtomkring lite lättare och lite trevligare. Perfekt för min uppladdning inför tävlingen! Det här ska bli fantastiskt kul!

Örat då? Jo tack, det är fortfarande inte OK, men jag vet ju i alla fall vad det handlar om nu och jag oroar mig inte för att det ska bli värre. Nu har jag dessutom hittat en utmärkt metod att lura hjärnan på. Jag har fått tag i nya fina öronproppar som täpper till ordentligt utanför örat, men inte tränger in i örongången så långt att de irriterar i såret. Dessutom är de ganska lätta att ta ur, Men grejen är den att jag tänker vänta ett tag med att ta ur dem. Jag provcyklade en sväng i morse med öronproppar i. Det var alldeles underbart!  Det blev balans mellan öronen igen. Helt plötsligt hörde jag lika mycket (eller snarare lite) ur båda öronen. Det kändes såklart att jag hade proppar i öronen och att jag därmed fick lite nersatt hörsel, men det hjälper mig bara att fokusera mer på mitt. Men framförallt kände jag inte längre att det var något fel med högerörat. En direkt lösning på problemet! Jag är botad så länge som jag hör lika illa på båda öronen! Så nu blir det proppar i som gäller på cyklingen, så kanske jag tar ur dem så småningom när jag känner jag kommit in i en stabil pålitligt och fungerande rytm.

I eftermiddags checkades all utrustning in, så allt är redan förberett och under kontroll.

  

Det är ett ganska stort, men väldigt välordnat växlingsområde på piren här i Kona.

Rampen/trappan upp från simningen arbetade man för fullt med att ställa på plats inför morgondagen.

Min ledsagare Chuck eskorterade mig igenom växlingsområdet och såg till att jag hängde mina påsar på rätt krok. Jag har fått rena lyxplatserna med andra kroken på nedre raden för både cykel och löp. Omöjligt att missa. Det kommer gå som tåget!

Jag fixar till positionen för hjälmen imorgon bitti. Men lite skoj att se hur det ser ut runt omkring. Man känner sig inte direkt ensam eller unik här med en Rudy Wingspan på styret …
Tur att jag i alla fall har mina pålitliga Puma Roadracer på löpningen! De skorna är jag faktiskt ganska ensam om. Tror det var möjligen en annan tävlande som körde på samma förra året 🙂

 

Målgången är förberedd, men en del jobb återstod att göra, Jag litar på att det kommer vara klart redan innan starten går imorgon bitti.

Nelker och Törn har uppenbarligen lite olika uppfattning om hur mycket mat som krävs inför en Ironman, men jag räknar med att båda två kommer göra kanoninsatser imorgon!

Nu ska jag samla ihop mig en sista gång och gå igenom morgondagens skördefest! Sen ska jag sova. Klockan ringer 04.00. Tack på förhand för all support och hejarop där hemifrån! Jag ska göra mitt bästa för att ni ska få lite spänning bakom datorerna och jag lovar att tänka på er alla under loppets gång. Men mest kommer jag tänka min andning och min rytm, som förhoppningsvis kommer vara på rätt nivå för att bära riktigt långt upp i resultatlistan!

 


Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by CodeOOf.