Stockholm Ultra – kvällen före

August 3, 2013 admin > Kona

Jag anmälde mig till Stockholm UltraMarathon 100 Km  redan förra sommaren då tävlingen annonserades. Det kändes som ett kul initiativ med en seriös och stor ultramarathon i centrala Stockholm. Jag tyckte de minsta jag kunde göra var att anmäla mig för att ge mitt stöd till arrangemanget. En bra idé helt enkelt.

Så kändes det då.

Lustigt nog känns det fortfarande som en bra idé och jag känner att loppet passar bra in i min övriga planering. Istället för att bara nöta på med renodlad triathlonträning de senaste månaderna, har jag tränat mycket simning och vad gäller löpningen har den varit ganska ordentligt ultraorienterad. Så jag ser fram emot morgondagens överlånga träningspass i goda vänners lag. För ett överlångt träningspass är vad det ska bli. Jag tar chansen till ett långt pass med mycket support och uppbackning runt banan, som borgar för att jag ska kunna hålla motivation och koncentration uppe genom hela passet.

Jag ser det som träning och inte tävling för att inte lockas att helt bränna ut mig (det är lätt hänt annars på 100 km, tro mig). Men för övrigt tävlar jag aldrig när det  handlar om ultradistans. Den som börjar aktivt tävla och anpassa sin fart efter motståndarna när det återstår över nio mils löpning, brukar ofta få problem innan det är dags för spurt. Morgondagens tävling börjar inte förrän efter 70 km. Resan dit handlar om en koncentrerad transportsträcka. För de som tänker tävla. Själv tänker jag inte tävla och därmed ser jag hela distansen som en koncentrerad transport där jag ska hålla god löpstil och må bra under så stor del av tiden som möjligt.

Kom gärna förbi och heja lite under dagen! Start och mål är vid Sjöhistoriska museet och banan går i en loop ut förbi Hundudden och vidare längs kanalen in till Djurgårdsbron där vi vänder tillbaka via Berwaldshallen och diplomatstan. Första start är 07.00, men jag startar 08.30. Beräknade målgång någon gång mellan 17.30 och 18.30. Känns det alltför tungt kommer det ta lite längre tid. Men det viktiga är att det inte går snabbare än så.

Ni kan följa tävlingen på www.stockholmultra.se/. Det kommer dessutom finnas en webbtvsändning med start 12.30 och med självaste Rune Larsson som expertkommentator. Nästan så jag ångrar att jag är med och tävlar för det innebär ju att jag missar sändningen!

Det här kommer bli jättekul!

 

 


Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by CodeOOf.