Äntligen på väg!

October 3, 2013 Sten > Kona

Resan bokades redan i början av juni och sedan dess har tiden mest känts som en lång transportsträcka till avfärd. Jag har visserligen haft fullt upp med min träning för att komma så väl förberedd som möjligt, men lika viktigt som att träna har det varit att försöka hålla motivationen och lusten på topp. Det är lätt hänt att man i överambition kör på för hårt och tappar lusten när det börjar dra ihop sig. Men i det avseendet har jag lyckats hyggligt väl. Jag är väldigt sugen på att få komma till Kona nu. Jag är väldigt sugen på att få tävla!

Sen är frågan var formen egentligen befinner sig? Löpmässigt har det sett bra ut hela tiden och det har börjat kännnas riktigt bra på sistone. Simningen knackar betänktligt, men de facto har jag simmat snabbare i öppet vatten än någonsin tidigare den här sommaren. Det är bara det att det dels går väldigt långsamt i poolen och dels har jag inte alls förbättrat mig under sommaren, utan tiderna har legat stabilt där de var redan i maj. Men nu blir det mycket simma av på banan i Kona under den närmaste tiden och jag känner mig trygg med att göra en stabil simning när det är dags för tävling. Cyklingen är egentligen det största orosmolnet. Jag har kört mycket distans de senaste veckorna och har lyckats att successivt träna ner mig ordentligt så det känts segare och segare. Det här har delvis varit enligt plan – dvs. avsikten var att bygga mycket distans och jag räknade med att jag skulle träna ner mig, men det känns ändå inte bra att vara så långt nere som jag är. Men nu har jag släppt på träningen och om allt fungerar som det ska och brukar, så kommer formen infinna sig under de närmaste dagarna. Jag ska cykla lite lätt på Hawaii och kanske trycka på i några få korta intervaller för att kolla av formen och hitta känslan. Men i övrigt handlar det om hålla huvuduet kallt och låta kroppen vila och lita på att den kompenserar upp till perfekt hög nivå nu. Det gäller bara att hålla ordning på vätske- och saltbalansen inför tävlingen så ska jag kunna ta ut den kraft som jag satt in i kroppen under de senaste veckornas tålmodiga investering.

Nu gäller det först och främst att ta sig över till Kona från Stockholm. En resa på totalt knappa 22 timmar, via Köpenhamn och San Francisco. Vis av erfarenheten var jag på Arlanda nästa två timmar innan avgång. Det brukar kunna ta en del extra tid när man ska checka in cykel. Dels kan man inte använda automatinchecking och dels måste man gå iväg och betala en tilläggsavgift för cykeln. Allt innebär köande och enligt Murphys lag så kommer det alltid vara någon ovan person som arbetar vid incheckning och någon annan resenär som har stora problem med att ändra sin biljett. Visst var det så även denna gång! Men med hjärtat lite lätt i halsgropen lyckades jag i alla fall få ordning på det mesta och komma till gaten några minuter innan boarding. Den där lugna fikan och frukostmackan får vänta. Kanske att den hinns med i Köpenhamn, men osvuret är bäst. Jag kunde givetvis inte få någon sittplats på flighten Köpenhamn-San Francisco nu, utan det måste ordnas vid gaten i Köpenhamn. Inte heller fick jag boardingpass för sträckan San Francisco – Kona, men nu har jag efter 20 minuters extra kö vid gaten i Köpenhamn lyckats ordna både boardingpass och sittplatser för resten av resan. Skönt. Nu ska jag kunna luta mig tillbaka under den långa flighten till San Francisco.

Men det känns bara så förtvivlat besvärligt och onödigt! Jag vet inte varför det ständigt ska vara så mycket strul med dessa längre flygningar? Den här gången fick jag av någon outgrundlig anledning inget boardingpass för sträckan Stockholm – Köpenhamn av kvinnan som checkade in mig. Jag fick bara ett boardinpass för Köpenhamn – San Francisco, men alltså utan sittplats. Det upptäckte jag såklart inte förrän jag stod i kör för att betala avgiften för cykeln. Som tur var kunde kvinnnan som tog betalt för cykeln också skriva ut ett boardinpass åt mig. Annars vete tusan om jag hunnit med min flight …
Men nu är jag i alla fall på väg och jag kan koncentrera mig på att slappna av och vila så mycket som möjligt under de närmaste 22 timmarna. Skönt. Jag återkommer med en uppdatering under morgondagen när jag installerat mig i Kona.


Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by CodeOOf.